יום שישי 30 יולי 2010    |   הרשמה   |   כניסה למערכת
ראשי      ערוצים      פורומים      הכרויות      רדיו      ניוזלטר      אינדקס      פורטל הטנטרה      בלוגים      לוחות  

רשמים מפשוט
פוסט אחרון 31/01/2010 10:07 PM מאת . 12 תגובות.
AddThis - לחצן שמירת העדפות ושיתוף הדפס
מיין:
לדיון הקודםלדיון הקודם לדיון הבאלדיון הבא
מחבר הודעות
אורח לרגע, בן 28
אווטר

--
11/06/2009 02:05 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

בתור אחד הפעם הראשונה שלו באשראם, בפשוט, ובאופן כללי בפסטיבלים כאלה למיניהם, ולא קשור בשום צורה למי מהמארגנים או לקבוצה כזו או אחרת, נדמה לי שאני יכול לתת ביקורת אובייקטיבית  וממצה בבחינת "אורח לרגע, רואה כל פגע".

אני אתחיל בזה שבראייה לאחור פסטיבל פשוט בהחלט יישאר אצלי כחוויה עוצמתית ומאוד לא שיגרתית. כשהגעתי, קיבלו את פני זוג שיצא עירום אל רחבת החניה - באותה רגע הרגשתי שהגעתי לאיזו "פריקו-לנד" שנחתו מכוכב אחר. למחרת, כשיצאתי אני החוצה ללא בגדים, הרגשתי שזה הדבר הכי טבעי בעולם. המהפך שעברתי בפחות מ- 24 שעות מדהים אותי עד עכשיו.

ביום הראשון מאוד נהניתי - ההתרגלות לעירום, הקמת האוהל, ה"דיסקו" (עוד משתמשים במילה הזאת?) בלילה, הבריכה... אבל הבעיה בפשוט מתחילה ברגע שמתרגלים לתחושת החופש והפתיחות של העירום - פתאום מגלים שעירום זה נחמד אבל מה לעזאזל נשאר עוד לעשות?? עם כל הכבוד, מה שהפסטיבל מציע זה כל מיני סדנאות בסגנון של: עכשיו תעצמו עיניים ותדמיינו שאתם חומר, ועכשיו רוח (ועכשיו דג מלוח) , או לחליפין: עכשיו תגעו אחד ותרגישו את ה"אנרגיות" זורמות בינכם הלוך וחזור, וכל מיני שטויות כגון אלה... אז לא מפריע שיהיו גם פעילויות כאלה (המכונות לעיתים "רוחניות") לטובת אנשים שזה מה שמעניין אותם, אבל היו חסרות לי פעילויות אחרות אשר היו יכולות לעניין את ה"מאותגרי רוחניות" שכמותינו כגון משחקים משותפים, תחרויות למיניהן, פעילויות ספורט (מגרש כדורעף למשל היה יכול להיות תוספת מבורכת)

לפשוט הגעתי ביום חמישי אחרה"צ ועזבתי ביום שישי אחרה"צ, פשוט כי היתה לי תחושה שהבנתי את הקטע, ואין לי יותר מה לחפש שם.

בנוסף, שניה לפני שיצאנו, פגשהו זוג אחד נורא נחמד שסיפר לנו שהיום הפסטיבל הוא פרווה, בעבר הוא היה הרבה יותר "ג'וסי" להגדרתו. לפסטיבל הגעתי עם חברתי והאמת שגם היא אמרה לי שחסר לה קצת מאותו "ג'וס"... יש פתגם שאומר שזה שאתה פרנואיד, לא אומר שאתה לא חולה. על אותו משקל, זה שכולם עירומים, לא אומר שלא צריך להיות מקום גם לקצת מיניות, או לפחות לקריצה למיניות. כנראה שחברתי ואני פיספסנו בכמה שנים...

וכמה הערות נוספות על הפסטיבל:

האנשים - אחת מנקודות האור המפתיעות בפסטיבל - כולם היו נחמדים, רוצים לעזור ועושים רושם של אנשים איכותיים. מאוד נהניתי מהפסטיבל באספקט הזה.

האוכל - פשוט זוועה. אחת מהסיבות שגרמו לנו ללכת לאחר פחות מיום. נתחיל בארוחת הבוקר: מה שהוגש שם היתה כמות מזערית של ביצה מקושקשת חסרת כל טעם וריח (אני לא מצליח להבין איך ניתן לרוקן ביצה מטעם בצורה כזו... זה כאילו שלקחו אבקת ביצה, ערבבו עם מים ושמו במיקרו). לביצה התווסף "סלט" שהורכב מעגבניות ומלפפונים ללא שום רוטב וטעם, סתם עגבניות ומלפפונים חתוכים וזהו, ולפאר היצירה הזו התווספה כף של גבינה 5% רגילה וכף לבנה מאיכות נמוכה. כמה עלה התענוג? 30 ש"ח! בכל בית קפה עלוב מקבלים ב- 40 ש"ח חביתה(עם טעם), סלט נורמלי, לחמניות, גבינות, ריבות , טונה, זיתים ועוד, ובנוסף מיץ טבעי פלוס קפה. אז אני לא אומר שבאשראם צריך להיות תפריט של בית קפה אבל לפחות שהתמחור יהיה בהתאם ושלארוחה יהיו סטנדרטים מינימליים כלשהם. סיימנו את הארוחה רעבים ומאוד מאוד לא מרוצים. את ארוחת הצהריים אני לא יכול אפילו לתאר כי אני נמצא עדיין בשלבי הכחשה.

החמור - באמת שאני לא מצליח להבין מי חשב על הרעיון לשים חמור בסמוך כל כך לאוהלים של בני אדם. למזלי הרב מיקמתי את האוהל שלי בצד השני (מאחורי הבריכה) כך שלא סבלתי ממנו יותר מידי, אך משיחות עם אנשים שישנו בצמוד לשער הכניסה הבנתי שהם קמו 4-5 פעמים בלילה בגלל נעירות החמור האיומות.

המקלחות המשותפות - רעיון פשוט ענק. לא יודע למה אבל במקלחות היו לי את השיחות הכי מעניינות עם אנשים. משהו שם יוצר אווירה נורא פתוחה וחברותית. חייבים ליצא את הרעיון הזה למקומות אחרים.

לסיכום - האם אני שמח שבאתי? כן, היתה חוויה יוצאת דופן. האם אני אחזור? במתכונת הנוכחית כנראה שלא.

מנחם בן
אווטר

--
11/06/2009 08:58 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה
אתם תחזרו גם תחזרו ..
תהיה קצת יותר פתוח, פחות "צעיר" ,ופחות אסטניסט.
תדע לאיזו סדנא להגיע ומאיזו סדנא לברוח .. את ה"אום" ניסיתם כבר ?? כנראה שלא ,אחרת לא היית כותב את מה שכתבת על הסדנאות .
בא לכם מיניות באויר ??? הייתה לא מעט ..ובעיקר אחרי שעזבתם .כנראה שלא חיפשתם מספיק.

חוץ מזה הכל עניין של טעם בחיים, ואפרופו טעם ,האוכל לטעמי מצויין (הכל יחסי).
קשה לכם עם האוכל תביאו " גודיס" מהבית - האוכל בפשוט הוא ממש לא העניין , וגם המקום צריך להתקיים ועל כן המחירים הלגמרי סבירים בהתחשב במצב הנתון.
גם בחוף הים ארטיק קרח עולה 8 שקלים ובסופר שקל וחצי . (בפשוט דרך אגב רק 3 שקלים.)
איזמרלדה
אווטר

--
11/06/2009 10:06 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

מי שהולך לסינמטק - שלא יתפלא שמקרינים שם סרטים.

מי שהולך לתיאטרון -כדאי  שיצפה לראות הצגה.

מי שהולך לשוק - מן הסתם צריך לקנות ירקות.

ומי שבא לאשראם (=בית ספר ללימודים רוחניים, בשפה הסנסקריט) שלא יתפלא למצוא שם סדנאות רוחניות....

.

יוגי
אווטר

--
15/06/2009 11:01 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה
חלק מהביקורת שלך בהחלט במקום, חלקה ממש ממש לא.
אז נתחיל בכך שהיה בהחלט יכול להיות נחמד עם קצת פעילות ספורטיבית בפסטיבל, כדורעף חופים יכול היה להיות ממש נחמד, למרות שבחום האיום ששרר אני לא חושב שהיו קופצים רבים. אני לא חושב שחוץ מריקודים בצ'אי שופ או מערבולת בבריכה (מסורת אשרמית עתיקה), אנשים באמת זזו יותר מדי או רצו לזוז.
כמו כן, גם המקלחות המשותפות הן חוויה ואני מסכים, אלא שהחוויה מודגשת יותר בפסטיבלים אחרים שהם לא בעירום, כמו בזורבה (למרות שזה התקלקל מאד לאחרונה עם הנהגת שעות ההפרדה).
לגבי האוכל, זה עניין של טעם. לא אוהב את האוכל, תביא מהבית. אני עושה כך במשך שנים. גם חוסך לי כסף וגם אני אוכל באמת מה שבא לי, ואתה צודק, יש המון מקום לשיפור בארוחות האשרם.
לגבי סדנאות רוחניות, לא כולן רוחניות, היו כמה סדנאות מדהימות, כמו העוצמה שברכות או ריברסינג שהן ממש לא רוחניות והיו ממש כייפיות.
בקיצור, לא נתת לדעתי צ'אנס לפסטיבל , או שהוא פשוט לא בשבילך. אם הראשון נכון אז נסה שוב. אם השני- גם זה בסדר. אתה לא חייב לחזור שוב. עצם העובדה שהפסטיבל נערך פעמיים בשנה ויש אנשים רבים שמחכים לו כל השנה מראה שיש מספיק אנשים שאוהבים אותו כמו שהוא.
:-)
אווטר

--
03/12/2009 12:02 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה

די , די די

צריך לתת לאנשים שבאמת מאמינים שגראס זה סמים ןלא כאלה שרק יוצאים בהצהרות! אני זוכרת את האשרם שעוד רפיק היה שם (לא אומרת שהכול היה מושלם !) אבל אז שהיית מגיע ולא משנה מי אתה ומה היית מתקבל בחמימות ומרגיש שם מקום לנוח ולהרגע גם לכמה שעות , מה שנהיה מהאשרם זה מקום שהשתלטו עליו כמה אנשים (במיוחד אשה עם ילדים שנדמה שהגעת לבית הפרטי שלה ואתה מפריע!) והכול סובב סביב כ ס ף !  חשוב לא פחות אבל לא צריך להיות העיקר במקומות כאלה! העירום.... הצניעות היא החופש האמיתי למה אני צריכה ליראות את כל מה ששייך לאדם מסויים וכל כך פרטי? למה האוירה שם היא כל כך מינית? (לא פעם שמעתי על בחורים שמגיעים כי שם קל לתפוס זיון?)  והאוכל? נו מה מצפים מאנשים שמצהירים שמריחואנה זה לא סמים? הרי תשלם ותשתוק הרי אנחנו אנשים שאמורים להיות רוחניים ולא להתלונן על טיבם של צרכים בסיסיים כגון אוכל אז זורקים עלינו זין והעיקר שהפסטיבל יעבור ונפרסם תמונות של אנשים "שמחים" שחצי מהם בפוזה של "אנחנו רוחניים היינו באשראם בפסטיבל" הרי מבאס להודות ששילמת כסף נסעת עד שם וקיבלת אבקת ביצים ומלפפון ועגבניה טפלים.

אז עד שמשהו שם יעשה ויתחפפו משם אנשים שיושבים שם ומרגישים מאוד בבית אנחנו נמשיך להתגעגע ולקוות לחזור לבית החם והנעים כפי שהיה שם קודם.     חבל!!!!

אבנר
אווטר

--
12/12/2009 12:50 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה
was good in the past maby will be better in the fuchier!!!
חופש
אווטר

--
12/12/2009 12:37 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה

איזה שטויות

אני הגעתי לאשרם דווקא בפסטיבל פשוט, הצצתי ונפגעתי (לטובה).

הפסטיבל הוא הכי לא מיני שייש, דווקא בגלל הערום, דווקא בגלל החשיפה. גם הגברים  המאיימים כביכול הופכים להיות נעימים כשערוותם חשופה.

האוכל מצויין, ובתור אחת שעזרה במטבח אני יודעת שההשקעה היא רבה. אין סמים במפורש, ורק האורחים הם אלה שמעשנים אותם אז חליק.

חזרתי לאשרם לתקופה של יותר מחודשיים, ומאז אני מאוהבת. האנשים, האוירה, העבודה גם הרגילה וגם הפנימית. מקום מדהים באמצע שומקום.

לא הכרתי את המקום בתקופות עבר, אבל אני רואה את האנשים שמנהלים אותו מתמודדים עם המון קשיים ולבטים, שהקו המנחה הוא לעשות לאנשים טוב. סדנאות הסוף שבוע זוכות ליחס רציני, הרצון הכנה של המקום להעניק אוירה בייתית ותומכת לכל אחד מקסימה.

יש בעיות כמו בכל מקום, אבל אני רואה את השאיפה להשתפר ולהעביר מסר אחר, של אהבה ומדיטציה, של אמת לא מתיפייפת וזה קנה אותי.

אנשים, תרגיעו אץ הליכלוך על המקום הזה, תמצאו מקום אחר, מה דעתכם על פורום הפוליטיקה באתר החדשות?

אדווה
אווטר

--
12/12/2009 01:17 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
חופש-
בתור בנאדם שהאשרם עורר אצלו משהו (ולא חשוב אם זה לטובה או לרעה)
אני דווקא שמחה לקרוא את הדעות של אלה שזה עורר אצלם דברים "טובים"
וכאלה שזה עורר אצלם דברים "רעים".

מה שקנה אותך דחה את האחר
מה שלגיטימי כי אתם שני אנשים שונים
בפורום פוליטיקה מדברים על פוליטיקה
פה מדברים על האשרם. וזה שמישהו מביע דעה שונה ומנוגדת את נאמני האשרם לא עושה אותו לא מתאים לפורום הזה.
זה לא חוכמה גדולה לאהוב ולכבד את מי שחושב כמוך.... אלא את מי שחושב ההפך ממך.

חופש
אווטר

--
13/12/2009 08:25 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה

מסכימה לגמרה

דעות שונות אני מכבדת כמובן כפי שההיתי רוצה שיכבדו אותי. גם לי יש ביקורת על דברים כאלה ואחרים על ההתנהלות באשרם במדבר.

הדבר שיצאתי כנגדו זה על עובדות מטעות ומוטעות, אבקת ביצים? רק כסף? זה כבר שקר ולא דעה אחרת ואני מתקוממת כי זה ממש לא הוגן לשקר.  

שירה
אווטר

--
14/12/2009 11:59 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה
סליחה, אבל יש הבדל בין הבעת דיעה לבין השמצה, וגברת סמיילי כאן בפירוש משמיצה, ובלהט רב, כפי שמשתמע מריבוי סימני הקריאה שלה. רוב העובדות שהיא מביאה מוטעות ומוטות, וכל הכתיבה מריחה כמו טוקבק מתלהם ולא כמו טיעון לגיטימי שיש להתייחס אליו, ואכן לא הופתעתי לראות שאין תגובה רשמית של האשרם לשטויות האלה.
אדווה
אווטר

--
14/12/2009 02:22 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
ראשית
גברת סמיילי הביעה דיעה
האמת בצורה משעשעת משהו (בגלל אופן הכתיבה ולאו דווקא התוכן)
שנית
זוהי אכן הבעת דעה, מעצם היותה שלילית הרי שהיא "השמצה" .
העובדות הן רשמיה הפרטיים .
בנוגע לכסף- אין זה סוד שבאשרם רוצים להרוויח כסף . בצדק. התחושה שלה היה שהכול היה סביב הכסף.
בנוגע לאוכל- על טעם ועל ריח...... נראה לי שאני לא צריכה לסיים את המשפט.
בנוגע לערום ולמיניות- הרי היא התנסתה, בפעם הראשונה והסיקה מסקנות שלה. אין זה אומר שזוהי עובדה, ובטח שלא מוטעה. אמרנו כבר דעה לא?

אני לא מבינה את זה.. היה הרבה דברים שאתן (הבעדיות) אמרתן והם (הנגדים) אמרו , עם חלק הסכמתי ועם חלק לא... למה זה חייב להיות וויכוח? למה לקחת קשה - השמצות , שקרים.

אולי אין תגובה רישמית של האשרם כי אין להם מה להגיד?
אולי הם לקחו את זה לשיפור?
אולי זה כול כך לא נוגע להם שהם לא מרגישים צורך להתגונן?

בנאדם הביע דעה...
שחררו.
שוניאטה
אווטר

--
20/12/2009 08:39 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

לעצמי

כמה אפשר לכתוב ולקרוא על העבר , ולא לעשות?

לא לחיות.

כניראה שהרבה.

מריוס
אווטר

--
31/01/2010 10:07 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה

תודה רבה על הרשמים הכנים.

אני ממש רוצה ללכת לפסטיבל (אני מניח שכל אחד מגיב אחרת לתיאור).

אגב, אם יש כאן מישהי שרוצה להירשם לפסטיבל, חסרה לי בת זוג לרישום...

אני במייל: marius.buium@gmail.com

לכל המגיבים - ניפגש שם

תגובה מהירה
toggle
  שם משתמש:
נושא:
תוכן:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
יש להקליד את קוד האבטחה המופיע לעייל
הרשמה: קבלו הודעה אוטומטית למייל, בכל פעם שתתפרסם תגובה לדיון זה

שלח