|
|
|
איך מגיעים לגלי תטא?
פוסט אחרון 24/05/2010 03:03 AM מאת . 72 תגובות.
|
מיין:
|
שי עדן Posts:62

|
| 18/03/2010 05:43 PM |
ציטוט
תגובה
|
שלום חברים,
רכשתי לאחרונה דיסק מחו"ל, שמבטיח שהוא מביא את המוח לשידור בגלי תטא. (מצב רגוע שמאפשר ע"פ רבים התחברות לתת המודע).
אני יודע שיש שיטות ודרכים יומיומיות לעשות את זה, כמו בתטא הילינג למשל.
אשמח לשמוע על טכניקה.
שי |
|
| שי עדן
מנהל אתר נמסטה
www.namaste.co.il |
|
|
דרול Posts:138

|
| 18/03/2010 07:06 PM |
ציטוט
תגובה
|
מדיטציית חושך עושה את העבודה בקלות.
|
|
|
|
|
נילי Posts:33056

|
| 18/03/2010 09:34 PM |
ציטוט
תגובה
|
ספר לנו על זה, נשמע מעניין. |
|
|
|
|
דרול Posts:138

|
|
anati Posts:33056

|
| 20/03/2010 03:14 PM |
ציטוט
תגובה
|
ריפוי דרך גלי תטא הוא ריפוי מיידי מדהים.
דרך מדיטציה מודרכת ניתן להגיע ישירות לבריאה ולקבל ריפוי.
המדיטציה פשוטה אך צריך ללמוד כיצד לעשותה.
אתה מוזמן להיכנס לאתר שלי וליצור איתי קשר.
www.lightoflove.fav.co.il
בהצלחה |
|
|
|
|
הק Posts:33056

|
| 02/04/2010 03:04 PM |
ציטוט
תגובה
|
גלי תטא הם סוג של פעילות חשמלית במוח בטווח התדרים 4–7 Hz, שמתגלה בעזרת רישומים של גלי מוח (EEG ).
הפעילות החשמלית הזו מוכרת כבר מתחילת המאה הקודמת. היא שכיחה מאד אצל ילדים צעירים. אצל בוגרים בריאים היא אינה שכיחה בזמן ערנות אלא היא מופיעה בזמן נמנום ובמצבים מדיטטיביים מסויימים.
בעזרת טכניקות של משוב-ביולוגי (ביו-פידבק) אפשר לאמן אנשים להגביר את עצמת גלי התטא במוחם. אימון כזה הביא לשיפור ביכולת הריכוז של המטופלים, וביכולתם לשלוט בחרדות וב"חסימות מנטאליות" בזמן בחינות.
בשנים האחרונות החלה גם הבראנג'ה ה"רוחנית" להשתמש במונחים מתחום גלי המוח. אין ספק ששימוש כזה מוסיף לכאורה מכובדות ורצינות.
אבל נדמה לי שאלו שאימצו את המונחים הללו (למשל בשיטות ה"תטא הילינג", מדיטציות חושך, שירת המוח בדיסקים מיסחריים, צפיה בעננים, וכיו"ב) לא בדקו אם התירגול שלהם באמת משפיע על ה-EEG כפי שהם טוענים.
אשמח לשמוע אם מישהו מכיר דיווחים רציניים על רישומים של גלי תטא בזמן תירגול הטכניקות הללו.
|
|
|
|
|

|
| 03/04/2010 04:43 PM |
ציטוט
תגובה
|
הי הק, אני צריך לתקן אותך בנוגע לתטא הילינג. דווקא כן מדובר כאן בלהביא את המוח שלך לגלי חשמל תטא. כבר ידוע בקרב פסיכולוגים ומהפנטים למיניהם, שבזמן שהמוח בגלי תטא נפתח שער אל התת מודע, שמאפשר החדרת סוגסטיות ואמונות (או מאידך ניפוץ אמונות קיימות). הרעיון של תטא הילינג התחיל מזה. מורידים את המטופל לגלי תטא ועוזרים לו לשבור אמונות שמוטמעות אצלו עמוק בתת המודע, ובעצם משפיעות לרעה על בריאותו/אורח חייו. אני יודע שכן יש מחקרים שמראים שהמטופלים אכן נמצאים בתטא, ממש כמו בביופידבק. ספציפית לגבי הדיסק עליו דיברתי, הוא נוצר בעזרת EEG. אתה יכול לקרוא על זה כאן: http://www.immrama.org כשאני מקשיב לו כמה דקות, אני כבר בעולם אחר לגמרי... ונפלא להרדם עם זה. |
|
| שי עדן
מנהל אתר נמסטה
www.namaste.co.il |
|
|
באתי הרגע Posts:33056

|
| 03/04/2010 05:58 PM |
ציטוט
תגובה
|
עם כל הכבוד לגלי תטא, ולביו פידבק או שיטות אחרות המפיקות אותו - גלי תטא עדיין אינן מדיטציה, אינן מטרה בפני עצמה. יש הבדל עצום בין השניים, ולכל היותר הן תוצר לוואי של מצב מדיטטיבי.
לכן אם שיטה זו או אחרת מנסה להפיק תוצר לוואי כזה, אין בזה יותר מאשר תחושה טובה לכל היותר, משהו להרדם איתו או להבחן איתו - שוב, לכל היותר. מדיטציה הינה תופעה שבה המרכז השקרי שמיוחסת לו אמיתות נעלם מאחר שהתגלה כלא אמיתי (ולא משום שוויתרו עליו).
אמנם יוצרי מכשירים כמו ביו פידבק לא מודעים למהי מדיטציה, אבל כאן בפורום לא צריך להתבלבל.
|
|
|
|
|

|
| 04/04/2010 11:07 AM |
ציטוט
תגובה
|
פורסם ע"י שי עדן ב 03/04/2010 06:43 PM
הי הק,
אני צריך לתקן אותך בנוגע לתטא הילינג. דווקא כן מדובר כאן בלהביא את המוח שלך לגלי חשמל תטא. כבר ידוע בקרב פסיכולוגים ומהפנטים למיניהם, שבזמן שהמוח בגלי תטא נפתח שער אל התת מודע, שמאפשר החדרת סוגסטיות ואמונות (או מאידך ניפוץ אמונות קיימות). הרעיון של תטא הילינג התחיל מזה. מורידים את המטופל לגלי תטא ועוזרים לו לשבור אמונות שמוטמעות אצלו עמוק בתת המודע, ובעצם משפיעות לרעה על בריאותו/אורח חייו.
אני יודע שכן יש מחקרים שמראים שהמטופלים אכן נמצאים בתטא, ממש כמו בביופידבק.
ספציפית לגבי הדיסק עליו דיברתי, הוא נוצר בעזרת EEG. אתה יכול לקרוא על זה כאן:
http://www.immrama.org
כשאני מקשיב לו כמה דקות, אני כבר בעולם אחר לגמרי... ונפלא להרדם עם זה.
תודה שי על הקישורית לאתר של דיסק התטא, ואפילו המשכתי ועשיתי חיפוש ספרות קטן.
קראתי בעיון את הקטע המדעי שלהם. ברור שהם עשו סקירת ספרות נרחבת ומביאים הרבה מידע נאורופיזיולוגי שאספו ממאמרים מדעיים ידועים. אולם הם לא מביאים הוכחות ישירות לשתי הטענות העיקריות שלהם:
א. שהטכניקה שלהם מעוררת גלי תטא בדומה לפעילות הטבעית של המוח.
ב. שהטכניקה שלהם גורמת למטופל תחושות ומצבים הדומים למה שקורה באופן טבעי בזמן פעילות תטא מוגברת.
יחד עם זאת, ברור לי עכשיו הרציונל של הטענות שלהם, ואי אפשר לפסול אותו על הסף.
לזכותם עומדת העובדה שיש אנשים (ביניהם גם אתה שי) המפיקים תועלת מהדיסק שלהם, אם כי עדיין יכול להיות שזה אפקט פלאצבו.
ויאנה סטיבל ממציאת ה"תטא הילינג" אפילו לא מנסה לתת אסמכתאות נאורופיזיולוגיות רציניות לטענתה בענין השפעת הטכניקה שלה על פעילות תטא. תראה איך היא הגיעה לרעיון השיווקי המוצלח של שימוש במושג הזה:
Vianna solicited the help of a physicist and with an electrocephalograph discovered that the simple technique tapped Theta waves. Over many years of practicing the technique, Vianna believes the technique utilizes a Theta wave to achieve an instant healing.
לזה קוראים מסקנה ספקולאטיבית (אמונה) בעקבות עדות אנקדוטאלית שאינה מבוססת על מחקר רציני.
באשר למדיטציות חושך - אפילו אין טענה שנבדקו גלי תטא.
|
|
|
|
|

|
| 04/04/2010 02:01 PM |
ציטוט
תגובה
|
צר לי שאני נכנס פה בדברים שוב, אבל הציטוט הנ"ל מאתר thetahealing לא תורגם נכון על ידי הכותב מעליי, וגם המסקנה שהביא לכן אינה נכונה.
הנה, תרגום עילג מ google translate כדי שלא אואשם בחוסר אוביקטיביות ולאחריו המסקנה המתבקשת מהכתוב:
Curious to understand why the technique was working, Vianna solicited the help of a physicist and with an electrocephalograph discovered that the simple technique tapped Theta waves.
Over many years of practicing the technique, Vianna believes the technique utilizes a Theta wave to achieve an instant healing.
והתרגום:
סקרן להבין מדוע הטכניקה עובדת, Vianna שידל את עזרתו של פיסיקאי עם electrocephalograph גילה כי טכניקה פשוטה טפח(ה) גלי תטא.
במשך שנים רבות של תרגול הטכניקה, Vianna מאמין הטכניקה מנצלת גל תטא להשיג ריפוי מיידיות.
כלומר - הובאו כאן 2 משפטים: בראשון תגלית עובדתית על ידי מכשיר EEG שאכן הטכניקה מפיקה גלי תטא. במשפט השני, מנסה להסביר הממציאה איך הטכניקה הזו משמשת לריפוי, והיא מאמינה שזה קשור לגלי התטא שהתגלו. המלה מאמינה לא מתיחסת לגלי התטא עצמם, אלא לדרך פעולת הטכניקה.
אז בואו נדייק גם בזה, לא תמיד צריך לרוץ לאתרים ולצטט כדי לעשות רושם - גם הציטוטים מעל שבהם נאמר על ידי הכותב:
"גלי תטא הם סוג של פעילות חשמלית במוח בטווח התדרים 4–7 Hz, שמתגלה בעזרת רישומים של גלי מוח (EEG ).
הפעילות החשמלית הזו מוכרת כבר מתחילת המאה הקודמת. היא שכיחה מאד אצל ילדים צעירים. אצל בוגרים בריאים היא אינה שכיחה בזמן ערנות אלא היא מופיעה בזמן נמנום ובמצבים מדיטטיביים מסויימים.
בעזרת טכניקות של משוב-ביולוגי (ביו-פידבק) אפשר לאמן אנשים להגביר את עצמת גלי התטא במוחם. אימון כזה הביא לשיפור ביכולת הריכוז של המטופלים, וביכולתם לשלוט בחרדות וב"חסימות מנטאליות" בזמן בחינות."
הינן מובאה מאתר ויקיפדיה בערך שינה. והמסקנה שהביא בהמשך - הבראנג'ה הרוחנית שמשתשמת בזה כביכול - היא אותה מסקנה חסרת ביסוס כמו המסקנה לעיל. עושה רושם שמי שמנסה לעשות רושם הוא דווקא המצטט מאתרים המתיימר להיות בעל ידע מדעי. שמא נחשוב שגם תורותיו ומודליו בעלי אותו ביסוס מפוקפק?
חג שמח לכולנו |
|
|
|
|

|
| 05/04/2010 09:14 AM |
ציטוט
תגובה
|
פורסם ע"י הק ב 04/04/2010 01:07 PM
פורסם ע"י שי עדן ב 03/04/2010 06:43 PM
הי הק,
אני צריך לתקן אותך בנוגע לתטא הילינג. דווקא כן מדובר כאן בלהביא את המוח שלך לגלי חשמל תטא. כבר ידוע בקרב פסיכולוגים ומהפנטים למיניהם, שבזמן שהמוח בגלי תטא נפתח שער אל התת מודע, שמאפשר החדרת סוגסטיות ואמונות (או מאידך ניפוץ אמונות קיימות). הרעיון של תטא הילינג התחיל מזה. מורידים את המטופל לגלי תטא ועוזרים לו לשבור אמונות שמוטמעות אצלו עמוק בתת המודע, ובעצם משפיעות לרעה על בריאותו/אורח חייו.
אני יודע שכן יש מחקרים שמראים שהמטופלים אכן נמצאים בתטא, ממש כמו בביופידבק.
ספציפית לגבי הדיסק עליו דיברתי, הוא נוצר בעזרת EEG. אתה יכול לקרוא על זה כאן:
http://www.immrama.org
כשאני מקשיב לו כמה דקות, אני כבר בעולם אחר לגמרי... ונפלא להרדם עם זה.
תודה שי על הקישורית לאתר של דיסק התטא, ואפילו המשכתי ועשיתי חיפוש ספרות קטן.
קראתי בעיון את הקטע המדעי שלהם. ברור שהם עשו סקירת ספרות נרחבת ומביאים הרבה מידע נאורופיזיולוגי שאספו ממאמרים מדעיים ידועים. אולם הם לא מביאים הוכחות ישירות לשתי הטענות העיקריות שלהם:
א. שהטכניקה שלהם מעוררת גלי תטא בדומה לפעילות הטבעית של המוח.
ב. שהטכניקה שלהם גורמת למטופל תחושות ומצבים הדומים למה שקורה באופן טבעי בזמן פעילות תטא מוגברת.
יחד עם זאת, ברור לי עכשיו הרציונל של הטענות שלהם, ואי אפשר לפסול אותו על הסף.
לזכותם עומדת העובדה שיש אנשים (ביניהם גם אתה שי) המפיקים תועלת מהדיסק שלהם, אם כי עדיין יכול להיות שזה אפקט פלאצבו.
ויאנה סטיבל ממציאת ה"תטא הילינג" אפילו לא מנסה לתת אסמכתאות נאורופיזיולוגיות רציניות לטענתה בענין השפעת הטכניקה שלה על פעילות תטא. תראה איך היא הגיעה לרעיון השיווקי המוצלח של שימוש במושג הזה:
Vianna solicited the help of a physicist and with an electrocephalograph discovered that the simple technique tapped Theta waves. Over many years of practicing the technique, Vianna believes the technique utilizes a Theta wave to achieve an instant healing.
לזה קוראים מסקנה ספקולאטיבית (אמונה) בעקבות עדות אנקדוטאלית שאינה מבוססת על מחקר רציני.
באשר למדיטציות חושך - אפילו אין טענה שנבדקו גלי תטא.
שי, האם גם לך משהו אינו ברור במה שכתבתי כאן על ה"טתא הילינג" או על הבראנג'ה ה"רוחנית"?
אוכל לפרט, אם תרצה.
ולענין הקשר בין ה"טתא הילינג" לגלי טתא, אזכיר כמה עקרונות יסוד:
אתה ודאי מכיר את הקריטריונים לביצוע מחקרים במדעי החיים, ואת הצורך במדגם בגודל מסויים כדי שאפשר יהיה להגיע למסקנות אמינות.
ויאנה אינה עומדת בדרישות המינימום הללו כיוון שהיא מדווחת על רישומי גלים ממדגם של אדם אחד בלבד, עם מספר חזרות בלתי ידוע על הרישומים (כנראה מספר מוגבל). לא זו בלבד, אלא שלצורך המדידה המוגבלת הזו היא אפילו לא נעזרה בבעלי המיקצוע המתאימים (נאורופיזיולוג או נאורולוג), אלא הסתפקה בשידול פיזיקאי עם מכשיר רישום אלקטרואנצפלוגרפי. אין פלא שהיא לא פירסמה את תוצאותיה בעיתון מדעי.
ויאנה מאמינה שהטכניקה שלה משתמשת בגלי תטא כדי לרפא. כדי להוכיח שהאמונה הזו מבוססת על המציאות, נחוץ פרוטוקול בדיקה מפורט עם בקרות הכולל נבדקים בכמות המספקת מבחינה סטטיסטית. בצורה כזו אפשר יהיה לבטל למשל אפשרות של השפעת גורם אחר, או אפקט פלאצבו, או קורלציה מיקרית, וכיו"ב.
חג שמח
|
|
|
|
|
תם Posts:33056

|
| 05/04/2010 02:06 PM |
ציטוט
תגובה
|
הק ובאתי - יא שני מצחיקים... אחד מדבר עם "הכותב שמעליו" אחד מדבר דרך שי עדן.
לעצם העניין - כמובן שאין חובה על ממציא שיטה רוחנית להוכיח אותה באמצעים מדעיים. אם זה עוזר לאנשים מצידי שיקראו לשיטה בקלאווה פיסטוק. וגם לא איכפת לי, אם השיטה עוזרת לאנשים, שהממציא יעשה מזה כסף ע"י כך שהוא ימשוך גם מטופלים שנימשכים לשם הסמי- מדעי הזה. |
|
|
|
|

|
| 05/04/2010 02:51 PM |
ציטוט
תגובה
|
לי תם אין שום בעיה עם הק, ולא עם גלי תטא או כל דבר אחר שידבר עליו בצירוף ציטוטים מאתרי אינטרנט, בגוגל הבנתי שהוא יודע כבר לחפש. גם אין בעיה עם מי שרוצה להפיק גלי תטא או לשאול עליהם למרות שאינם קשורים למדיטציה בהכרח. גלי תטא אינם מעניינים אותי לחלוטין, לכן אין לי שום בעיה איתם.
הבעיה היחידה שלי עם הק זה שהוא מתיימר לדבר על מדיטציה בסמכותיות המתיימרת להיות מדעית בפורום מדיטציה ללא שהוא מבין מהי מדיטציה. |
|
|
|
|

|
| 05/04/2010 02:59 PM |
ציטוט
תגובה
|
בניסוח חדש הבעיה שלי לא עם הק אלא עם דבריו שבפורום כזה ספציפית יש מקום להגיב להם. בכל פורום אחר שבו יכתוב מה דעתו על מדיטציה , למשל בפורום מדעים (שאגב, הוא אינו כותב שם, אלא כאן דווקא) לא נכנסים אנשים שאינם יודעים מהי מדיטציה על מנת לקרא. לכאן אולי כן, ויש בדברים לדעתי על מנת להטעות. |
|
|
|
|

|
| 05/04/2010 06:02 PM |
ציטוט
תגובה
|
בקיצור הוא רוצה להראות שהוא מדען דגול ואתה רוצה להראות שאתה מודט דגול. וזה שאתם לא מסתדרים אחד עם השני מראה אולי על דמיון ביניכם, כלשהו (לפי תאוריית המראה, הרוחנית).
אגב, הנושא כאן היה גלי תטא ולא מדיטציה. מן הסתם אם לא היית מכיר את הק ממקודם וזאת הייתה לך התגובה הראשונה שלו שאתה קורא כנראה לא היית מגיב. ואגב 2, הוא לא אומר שהוא מודט יותר טוב ממך, הוא פשוט מציע הסבר משלו ל-מה זה מדיטציה (גלים במוח). אבל זה שזה מעצבן אותך מלמד שאתה לא במדיטציה בזמן שאתה קורא את תגובותיו :-) |
|
|
|
|
צפיחית Posts:33056

|
| 05/04/2010 10:04 PM |
ציטוט
תגובה
|
דיון מעניין, הייתי חייבת להגיב. אפקט פלאצבו הוא תוצאה של אמונה עמוקה בתת המודע של המטופל, שגוררת אחריה שינויים פיזיולוגיים בגופו, עד כדי ריפוי של ממש. הממוצע מדבר על 20 עד 40 אחוז אפקטיביות בכל טיפול (אפילו אנטיביוטיקה, אקמול וכו'). בעצם, באמונתו של המטופל הוא גורם לריפוי. תטא הילינג - עושה דבר דומה. גם היא ניגשת לתת המודע, גם היא משחקת באזור דומה. היא גורמת לאדם להאמין בניפוץ אמונות שמקובעות אצלו עמוק בתת המודע, ובכך עוזרת לו לנפץ אותן. האמונה שלו בהצלחת ה'ניפוץ' - יכולה לגרור את אותו אפקט כמו פלאצבו - התמרה גופנית של ממש, עד כדי ריפוי. אני מאמינה, וכמוני מטפלים ופסיכולוגים רבים בעולם, שיש קשר ישיר בין גוף ונפש. אמונות גוררות מחלות, שגוררות אמונות שגוררות מחלות וכו'... אדם שמאמין שהוא אפס, פתאום חוטף אולקוס. אדם כעסן - חוטף מחלת מעיים. אדם פחדן - חוטף כאב ברכיים... הקשר שבין נפש וגוף מוכח, ויש המרחיקים לכת וטוענים שכל המחלות בעולם הן תולדה של מהפכים נפשיים פסיכוסומטיים. מי יודע... אולי.... וכאן באה התטא הילינג, המהפנטים, הפסיכותרפיסטים, או מרפאי התת מודע למיניהם, שעוזרים לנו להגיע אל נבכי תת המודע, לנפץ את האמונות שקדמו לתחלואות שלנו, ובכך בעצם לנתק את המחלה (הסימפטום) ממקורה (האמונה השגויה). מחלות 'כרוניות' רבות קורות רק בגלל אמונות של חולים 'זוטרים' שמחלתם נוראית וקשה, שאין מזור לה, שהם 'אכלו אותה', שאלוהים שונא אותם וכו'... הם יוצרים בעצם אמונה שלילית על אמונה שלילית, ובכך גוררים עוד סיפטומים, ועוד ועוד... וזה לעולם לא נגמר. מעין נבואה שמגשימה את עצמה. והכי נורא הוא שהם לא מודעים לטעות שלהם אפילו. לא מודעים, אלא אם יבוא מישהו מ'בחוץ' ויאיר את עיניהם לכך. כאן התטא הילינג מביאה כלי נהדר, ששם למטופל מול הפרצוף את האמת שלו. הוא לא יכול שלא להתמודד עם האמונות השגויות שלו, וברגע שהוא מבין אותן - הוא מתחיל להחלים. עכשיו, האם זה פלאצבו, כן או לא... נגיד שכן... אז מה? אם פלאצבו הוא מה שעזר למטופל להבין את אמונותיו השגויות, לנפץ אותן, ולהתקדם אל עבר החלמה - מה רע? השיעור נלמד? זה מה שחשוב! *** גילוי נאות - אני נרפאתי מדכאון בעזרת תטא הילינג, לה אני חבה את חיי.  ) |
|
|
|
|

|
| 05/04/2010 10:12 PM |
ציטוט
תגובה
|
זה העניין, בשביל מדענים דגולים יש פורומים מדעיים. זה פורום מדיטציה. הק טען כאן שאין הבדל בין ביו פידבק או תרגולים כאלו למדיטציה, ולפחות לכבודה של התופעה שנקראת מדיטציה שגם אתה מתרגל, ראוי שתאמר האמת. גלי תטא זה סבבה, תמשיכו לדבר על זה.. שי נשאל שאלה ואם הוא ירצה הוא יענה. כל מה שהיה לי לומר על זה, שבעיניי זה לא כזה ביג דיל כן גלי תטא או לא גלי תטא.
|
|
|
|
|

|
| 06/04/2010 07:51 AM |
ציטוט
תגובה
|
צפיחית את אומרת: "אני מאמינה, וכמוני מטפלים ופסיכולוגים רבים בעולם, שיש קשר ישיר בין גוף ונפש. אמונות גוררות מחלות, שגוררות אמונות שגוררות מחלות וכו'... ויש המרחיקים לכת וטוענים שכל המחלות בעולם הן תולדה של מהפכים נפשיים פסיכוסומטיים. מי יודע... אולי.... "
כלומר את אומרת: אין סיכוי שמישהו יחלים בניגוד למחשבתו??? כאילו, אדם שיחשוב: "אין מצב שאני מבריא" אין סיכוי שיבריא, זה מה שאת אומרת??? רק הנפש אחראית להבראה? מה עם גנים, איפה האדם גר, סביבה נקיה וכולי, האם האדם עובד במקום לחוץ או לא, מה הוא אוכל, הכל זה נפש? וחוץ מזה, אם את חושבת ככה את פוסלת אפשרות של כוח עליון ששולט בנו (אלוהים), שיכול להחליט: כן, האדם חושב שאין לו סיכוי, ולמרות זאת אני אעשה אותו בריא. |
|
|
|
|

|
| 06/04/2010 11:40 AM |
ציטוט
תגובה
|
הי תם,
אני מסכים עם צפיחית. כל הסיבות שמנית: גנים, מיקום, סביבה וכו' - הם לא סיבות למחלות - הם תנאים שמעלים את הסיכון לחלות, אבל לא סיבות.
הסיבה האמיתית מתחילה בנפש. מי שנפשו רעועה, מזמן פנימה תחלואות. אם הסביבה, גנים, תזונה, הרעלה ושאר מרעים אינם לטובתו, יכול להפגע בדיוק מאלה - אבל כשהנפש פותחת פתח.
למשל, נפגעי טראומה - אלו חולים שנפגעו בנפש, והגוף שלהם מגיב במחלות פיזיות של ממש. או אפילו סרטן - עובדה היא שלא כל מי שמעשן חולה בסופו של דבר, אבל יש כאלה שלא מעשנים וחולים...
זה לא המרעים הסביבתיים שמחלים אותנו (אם כי ברור שיש להתרחק מהם), זה הנפש שמזמנת אותם פנימה. ואם הם כבר בסביבה, קל להם להצטרף לחגיגה. כשהנפש פותחת פתח - קופצים על ההזדמנות פתוגנים רבים, כולל כאלה שכבר שוכנים אצלנו בפנים.
חולים רבים במחלות כמו סכרת למשל, שלכאורה ברורה ומוכרת לכל, מדווחים על שיפור אדיר כבר לאחר פגישה אחת עם פסיכותרפיסט. למה? כי נפתחת ההזדמנות לטפל בקונפליקטים של הנפש, שהביאו עליהם את המצב הגופני הזה. כי הם מתמודדים עם בעיות הנפש שלהם, וזה משדר למוח תשדורת אחת - הגיע זמן החלמה.
עכשיו, תגיד, אבל יש להם גלוקוז גבוה בדם, שומנים, כושר גרוע, תזונה גרועה... נכון, כל אלה עוזרים מאוד למחלה הזו - אבל קיומם עדיין אינו מצדיק אותה, ראיה היא שרוב האוכלי סוכר+שמנים+בטטות ספה = אינם חולים בסכרת. |
|
| שי עדן
מנהל אתר נמסטה
www.namaste.co.il |
|
|

|
| 06/04/2010 11:47 AM |
ציטוט
תגובה
|