יום שישי 30 יולי 2010    |   הרשמה   |   כניסה למערכת
ראשי      ערוצים      פורומים      הכרויות      רדיו      ניוזלטר      אינדקס      פורטל הטנטרה      בלוגים      לוחות  

למה חשוב למנוע צילומים באשרם
פוסט אחרון 13/03/2010 05:34 PM מאת . 9 תגובות.
AddThis - לחצן שמירת העדפות ושיתוף הדפס
מיין:
לדיון הקודםלדיון הקודם לדיון הבאלדיון הבא
מחבר הודעות
אחד שהיה פעם באשרם
אווטר

--
10/02/2010 09:44 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

אם התפשטתם או אולי התנהגתם בצורה שלא הייתם רוצים שיראו אותה מחוץ לאשרם אז החוק לא מגן עליכם 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3846913,00.html

בכתבה מדובר בעירום אבל באשרם לפעמים כחלק מסדנא או עבירה לפעמים מתחילים להתנהג שונה. באשרם זה לגיטימי ואפילו חשוב לתהליך שהאדם עובר אבל אם תצלמו תהיו בצרות צרות.....

שמש העמים
אווטר

--
16/02/2010 09:47 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
זה לא קשור לאשרם מדובר בחבר לעבר ולמי אין תמונות של חברות אקסיות בכל מיני מצבים. אבל צריך להיות חלאה להפיץ אותם,
חןהמשתמש אינו מחובר
אווטר

--
17/02/2010 12:24 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
דווקא הייתי שמחה אם בין הדברים שלא מכניסים לתחומי האשרם (לפחות בהצהרה) יכללו גם מצלמות, או שלפחות יבקשו מאנשים להמנע מצילומים (לא קשור לנושא, אבל נראה לי שלמען שמירת מרחב נכון למדיטציות, צריך להקפיד יותר גם על המנעות מצ'ילומים וכד'...)
אני זוכרת מסיבת טראנס אחת אחרי הופעה בזורבה, אחרי כמה סדנאות. רקדתי והשתוללתי בטרוף, מסוג הטרוף התרפותי הזה שבא עם הטראנס. עם האנרגיות של הפסטיבל זה היה מדהים. ממש כמו בגואה בגיל 20 רק טבעי לגמרי. אבל כשראיתי פתאום מישהו עומד לידי ומסריט (ועוד אחד מחברי האשרם) זה היה ממש טרנאוף. מרחב שמצלמים בו הוא מרחב בו הפרטיות אינה מוגנת - תנאי חשוב להצלחה של תרפיה ומדיטציה ועבודה פנימה.
כנפיים
אווטר

--
17/02/2010 12:46 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה

יקרות ויקרים,

מבלי לגעת בנקודות ה'אדומות' של פרסום, הפצה, זכויות וכו' -

ברגע שמצלמים, זה לא ממש להיות ב'כאן ועכשיו' של מה שקורה

ואכן עשוי גם לשנות את הלך הרוח-גופ-נפש של מי שנתונים למה שקורה

משום הידיעה שיש איזו עין חיצונית שמתבוננת...

לא ככה?

ורן
אווטר

--
18/02/2010 06:25 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
לדעתי חן צודקת. האשרם הוא מקום פגיע לכן כל צילום בו ללא רשות ולא רק בפסטיבל פשוט הינו מעשה שלא יעשה. ומין הראוי שמשהו ירים את הכפפה.
רעות
אווטר

--
09/03/2010 12:04 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
שלום לכולם,
אני מתכוונת להגיע לפסטיבל זורבה הקרוב ואני מאוד מסכימה עם המתנגדים לצילומים. זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי להגיע לשחרור אמיתי כשכל הזמן צריך לפחד שמישהו יצלם אותך ויעלה את התמונות לאינטרנט. אנשים יכולים בתום לב לפרסם תמונות שהם צילמו בפסטיבל ופשוט נראות להם יפות או מעניינות, אבל אותן תמונות יכולות להיות מאוד מביכות למצולמים, ולכו תדעו לאן זה יגיע. לא לכולם נוח עם זה שההורים שלהם, למשל, יראו אותם מצולמים רוקדים באקסטזה או עושים יוגה צחוק או מה שזה לא יהיה. באופן אישי אני מאוד אשמח אם ימנעו הכנסה של מצלמות למתחם הפסטיבל.
אאדהרהמשתמש אינו מחובר
אווטר

--
10/03/2010 01:13 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

אין מצב שבעולם שימנעו הכנסת מצלמות לאשרם, או לפסטיבלים בו כדבר גורף.

כאשר כמעט כל טלפון סלולרי הוא עם מצלמה, והרבה מהאנשים חלק מהחוויה שלהם זה לצלם ולהצטלם, זה פשוט לא יקרה.

אפילו בפסטיבל פשוט בו זה מובן לרוב, ואנו לא מאפשרים צילום באופן גורף, צריך לפעמים לנהל מאבקים סיזיפיים, כאשר מישהו פתאום חושב שהוא צריך לצלם את החברה שלו באמצע הצ'אי שופ.
לגבי פשוט אני מבטיח אישית כמפיק, שאעשה כל מאמץ שלא יעשה צילום ברחבי הפסטיבל (מעבר לצילום ציורי הגוף ומקרים חריגים שתואמו והוסכמו במפורש). אני מבקש את עזרת המשתתפים, שיעירו בזמן אמת, ולא יאפשרו צילום.

לגבי פסטיבלים אחרים, אני אישית נגד צילום בפעילויות, ובטח בכאלה הדורשות שחרור וקטרזיס, כמו שתוארו בתגובה הקודמת.
כאשר אנשים רוקדים, או עושים פעילות אחרת בעיניים עצומות, ומישהו מצלם אותם, ללא בקשת אישור מראש, יש בכך לדעתי חדירה למרחב המוגן שנוצר, ופגיעה בו, תוך ניצול המצב התמים והחשוף בו נמצאים המשתתפים.
אז בואו תהיו ראליים ותכוונו את האנרגיה לאי צילום בפעילויות כאלה. כך זה אולי יהפך לנורמה, ויהיה ברור ומקובל.
כשאפשר, עדיף הרי להזיז את הדברים מלמטה, במקום ליצור גדרות והגדרות שנכפות מלמעלה.

למשל, אם אתם נמצאים בסיטואציה בה מצלמים אתכם נגד רצונכם, אתם  יכולים לגשת את המצלם ולהגיד שאתם לא מעוניינים בכך, שזה פוגע בכם ובתהליך שאתם עוברים.

לא תמיד זה יעבוד, ולפעמים אתם גם מצולמים בלי לשים לב. אז כשזה קורה, אני מציע לשחרר.

אני מציע לעשות טרנספורמציה של הגישה האישית, ולהבין שחלק מהשחרור, זה גם השחרור של המחשבה "מה יחשבו עלי". לקבל את עצמי בכל מצב, כולל המצב המצולם, שאולי נראה מביך.
מבחינתי, זה שחרור וחופש של ממש.

בין השאר: עורך תוכן, מנהל פורומים, ואחראי תמיכה כאן ועכשיו. מפיק את פסטיבל פשוט באשרם במדבר. הדעות שאני כותב כאן, הן שלי, וגם הן יכולות להשתנות. אניטשה.
רעות
אווטר

--
10/03/2010 11:15 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

תודה על התגובה.

אתה צודק שאי אפשר למנוע באופן גורף הכנסה של מצלמות, אבל כרגע אין אפילו בקשה מאנשים להימנע מצילום בסדנאות וכו'. אני בטוחה שיש הרבה אנשים שבאמת מצלמים בתום לב ומתוך הרגל ואפילו לא חושבים שזה יכול לפגוע במישהו. מעבר לבקשה האישית שלנו כמשתתפים בודדים בפסטיבל, ומעבר לכתיבה בפורום הזה שמן הסתם מרבית באי הפסטיבל לא קוראים בו, נראה לי שכדאי להוסיף בקשה מפורשת כזו בפרסומים השונים ובפירוט של האירוע. אני מאמינה שאנשים יבינו אם יסבירו להם את הבעייתיות.

אאדהרהמשתמש אינו מחובר
אווטר

--
10/03/2010 01:44 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
רעות יקרה,

בפסטיבל פשוט הנושא של איסור הצילום מופיע בהדגשה בפרסומים, וגם נאכף במקום.

בפסטיבל זורבה, לא אני קובע, אז אם הבנת בטעות שכן, הנה אני מעמיד את הדברים על דיוקם.
לא כולם חושבים שזה נושא רגיש, ויש רבים שדווקא מעודדים צילום, כדי שאנשים שרואים תמונות, יראו את הקסם ויבואו גם הם להשתתף. בדרך כלל תמונות שבהן אנשים נחשפים, ונותנים לעצמם לצאת החוצה, הן התמונות המקסימות ביותר.
גם אני נהנה לראות תמונות כאלה. אני חושב שצריך לאפשר יצירת תמונות כאלה, וצריך לעשות זאת בצורה מושכלת, תוך קבלת רשות מהמצולמים.

איפה שכן יש לי מילה, שזה בפעילויות שאני מעביר בפסטיבל, אני לא מאפשר לצלם.
מבחינתי בתוך המתחם נמצאים רק אלה שמשתתפים בפעילות, וברור שאין מצב שהם יוציאו מצלמה ויתחילו לצלם, במקום להשתתף.
אם זאת פעילות שנעשית במתחם פתוח כמו בבודהה הול, ואנשים מצלמים מרחוק, מסה של משתתפים, זה לא מרגיש לי בעייתי. יש אפילו תמונות כאלה שצולמו מרחוק, שאני בעצמי משתמש בהן לפרסום.
מצד שני, קרה כבר בעבר שנכנסו לי לפעילות והתחילו להסתובב בין משתתפים, ולעשות עליהם זום על הפנים. במצב זה מייד התבקשו לעזוב.
בין השאר: עורך תוכן, מנהל פורומים, ואחראי תמיכה כאן ועכשיו. מפיק את פסטיבל פשוט באשרם במדבר. הדעות שאני כותב כאן, הן שלי, וגם הן יכולות להשתנות. אניטשה.
ורן
אווטר

--
13/03/2010 05:34 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
אם כך אולי רצוי להחתים בכניסה שלא מצלמים פעיליות ולא אנשים בלי אישורם. אפשר להוסיף את זה לרשימת הדברים שחותמים עליהם (כמו סמים בשר וכו')

תגובה מהירה
toggle
  שם משתמש:
נושא:
תוכן:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
יש להקליד את קוד האבטחה המופיע לעייל

שלח
Active Forums 4.1

ערוצים

היפכונו לעמוד הבית