|
|
| פרסום תגובה לדיון |
יוגה יהודית |
| שם משתמש: |
|
|
|
| נושא: |
|
ת: יוגה יהודית |
|
| הודעה: |
|
|
|
|
|
|
|
| קבצים מצורפים |  | |
|
| צפיה מהירה בדיון |  | |
יסכה Posts:33056

|
| 09/03/2010 02:55 PM |
|
בס"ד
וד"א אני לומדת כבר שנתיים יוגה יהודית.
כך בכלל התקרבתי ליהדות וב"ה גיליתי שיש מענה לחיפוש הרוחני שלי
המורה שלי - מיטב סולומון הצליחה לחבר לדעתי , באופן מדוייק ביותר ויהודי ביותר בין לימודי היוגה שלמדה לעומק לבין החזרה שלה בתשובה.
במקום לדבר על זה, אני מציעה לנסות לתרגל את זה.
ולא צריך (לנשים מבניכן) ליסוע עד הצפון יש את זה במרכז ובשרון
|
|
|
|
|
טליה Posts:33056

|
|
נשימה Posts:33056

|
| 21/02/2010 09:40 PM |
|
ב"ה
יוגה יהודית - ידע קדום אותו העביר אברהם אבינו לארץ קדם היא המזח הרחוק, היום אוספים את הניצוצות...
תכל'ס - עבודה פנימית בעזרת הגוף והנשימה כדי להעלות את המודעות לרבדים עמוקים יותר מההכרה היומיומית
יחיאל, מורה ליוגה יהודית - 050/8280702 (תל-אביב) |
|
|
|
|
אבי בוירסקי Posts:447

|
| 03/11/2009 09:52 AM |
|
פיתוח תמיד נשמע מעניין. אפשר קצת פרטים כאן. וכאן ממש במדור ישנו מאמר על "אופנים" ה"יוגה הקבלית". מי שעוד לא קרא מוזמן. יום נהדר. אבי. |
|
|
|
|
תם Posts:33056

|
| 03/11/2009 08:32 AM |
|
פורסם ע"י ב 04/08/2008 10:32 AM
לפיתוח תורת "יוגה" יהודית לפי דרכה של תורת ישראל, דרושים אנשים שמסתרי הגוף היהודי מעניינים אותם..
מסתרי הגוף ה(י)הודי אינם שונים ממסתרי הגוף ההודי. יש לך תורה, עם קבלות, של 5000 שנה ויותר שניקראת יוגה. למה להמציא את הגלגל מחדש? יש גלגל מוצלח שעובד. תהנו, בכל מקרה.
|
|
|
|
|
natan21 Posts:33056

|
| 03/11/2009 07:45 AM |
|
| סדנה חדשה ביוגה יהודית נפתחת בתאריך 15 בנובמבר 2009 בשעה 9:30 במרכז מאורות בירושלים, רח' ביתר 21, ארנונה-תלפיות. לפרטים נא לכתוב אל natan@JewishMeditation.org.il |
|
|
|
|
אברהם חושב Posts:33056

|
| 20/05/2009 02:07 PM |
|
בס"ד ישנו כבר חיבור נפלא בין התירגול היוגה ליהדות והוא נעשה מזה כשנתיים במכללת "אילמה". המכללה הינה מכללה לרפואה משלימה ברוח היהדות. היא נמצאת בישוב אור הגנוז ,בצפון הארץ. במכללה ישנה מגמה להכשרת מורים ומטפלים ליוגה ברח היהדות שנקראת "יוגה משלנו". הלימודים במגמה נפלאים והמקום קסום. המגמה באישור ארגון מורי היוגה בישראל. לכל המתעניין - אתר המכללה - www.elima.org.il . כל טוב. |
|
|
|
|

|
| 07/08/2008 04:10 PM |
|
כל הדיון אולי נסחף קצת להתחכמויות וכאלה אבל הוא באמת מוביל לנקודה טובה. בעניין חיבור יוגה ויהדות אין סתירה....ולמה ? כי אם אנחנו מדברים על אותה יוגה....יהנו, זו המתוארת ביוגה סוטרה - אין סתירה (כי על דעת הרוב היוגה סוטרה נקראת בחיבה: "ספר הפסיכולוגיה הגדול בכל הזמנים"...) אם מקובל אלינו שבמילה יוגה אנחנו מתייחסים לגישת תרגול גוף נפש - יהנו אחת המשלבת, מאחדת את סך כל מרכיבי האדם, ומשמת כלי עבודה לחקירה עבודה עצמית, היא אכן אונברסאלית, ואין שום בעיה להכפיף את השם לכל כיוון , כי הרי מדובר בכלי עבודה ולא ב"תורה". כמו שאתם יודעים, ומי שלא מוזמן להכניס למאמרים ולקרוא על "אופנים" היוגה הקבלית, אני עצמי מתרגל מן שילוב שכזה. וכמו שהדיון נפתח: שהשם יוגה נרשם כזמני, גם אצלי הייתה אותה דילמה, לבסוף הוחלט להוסיף לשם הרשמי: "אופנים" את התוספת - יוגה קבלית, כי ההקשר המוכר הקרוב ביותר הוא באמת יוגה. ולמה יוגה ולמה אין סתירה. כי שוב, יוגה מתארת גישה המאחדת את סך מרכיבי האדם, וכל גישת גוף נפש העובדת בצורה דומה יכולה, בצדק או שלא בצדק להשתמש בהגדרה. ושוב, אין שום סתירה בין יוגה כפי שתיארנו לכל זרם דתי באשר הוא. |
|
|
|
|
כן גורו (אורח) Posts:33056

|
| 07/08/2008 07:33 AM |
|
אכן אין כוונתי ל"שילוב" יוגה עם יהדות, או משהו דומה. הכוונה רק להבהיר את הכוון הכללי. |
|
|
|
|
אאדהר Posts:1067

|
| 06/08/2008 05:39 PM |
|
אבי, נראה לי שמרוב ציטוטים באמת מבלבל פה. הציטוט עליו דנת עם פרשן, הוא ציטוט שהוא ציטט את כן-גורו. לגבי 'יוגה יהודית' בהבנה שלי בהקשר הנוכחי. שימוש במילה כמו 'יוגה', שלה יש מוניטין ורייטינג, כדי לקדם קירוב לדת היהודית. אני מסיק זאת, לא דווקא מניתוח הדברים בדיון הזה, אלא מתוך קריאת דבריו הרבים של בעל הרעיון בפורומים כאן. לפי דעתי האישית, אכן יש ניגוד בין יוגה ליהדות, כי יוגה שואבת את הפילוספיה שלה מהדת ההינדית, ולכן לפי היהדות, אם לא מתייחסים אל היוגה רק כהתעמלות פיזית, אזי היא בהחלט כוללת עבודה זרה. מעבר לכל הדברים הנ"ל, אכן הרעיון של שילוב בין יוגה, לגישה היהודית, יכול להיות מאוד מעניין. למיטב ידיעתי, ביהדות חסר הצד של תרגול רוחני שמתבצע בגוף הפיזי ואינו בעיקר סמלי (כדוגמת הנחת תפילין). |
|
| בין השאר: עורך תוכן, מנהל פורומים, ואחראי תמיכה
כאן ועכשיו.
הפקתי את פסטיבל פשוט באשרם במדבר.
הדעות שאני כותב כאן, הן שלי, וגם הן יכולות להשתנות. אניטשה. |
|
|
פרשן (אורח) Posts:33056

|
| 06/08/2008 02:57 PM |
|
פורסם ע"י אבי בוירסקי on 06/08/2008 09:05:55
אתה מתחכם...
אתה אותו אדם שאמר את האמירה הראשונה....
גם במסורת היוגה מתרחשים תהליכים המשפיעים על הגוף הפיזי, ומעניקים לו תוכונות קצת אלוהיות....
לפי הפרשנות שלך אני מבין שאתה טוען שאלוהים משוגע....
הקטע שהבאתי נוצר ע"י התודעה שלי. הקטע שכן גורו הביא נוצר ע"י התודעה שלו.
ועכשיו שורת נקודות לחשוב עליהן:
האם יש סיבה מדוע להעדיף את הפרשנות שיצרה תודעה אחת, על פני הפרשנות שיצרה התודעה האחרת?
וגם:
האם בכלל יש פירוד מהותי בין שתי התודעות הללו, שהן למעשה אחת.
ועוד יותר מכך:
האם יש בכלל תודעה א' ותודעה ב'? ואולי כל השיחה הזו היא פרי יצירתה של התודעה היחידה הקיימת (= ששמה הוא אבי בוירסקי).
אבי, הרי כל זה ידוע לך.
כלומר לא אני מתחכם, אלא אתה מיתמם.
ואם אתה צריך אסמכתא לפרשנות הרואה כאן עירבוב של מין בשאנו מינו, אז תמצא אותה בדבריו האחרונים של כן גורו:
"אין הכוונה לזווג "יוגה" עם "יהדות". ... אין כאן מחוייבות ליוגה או נסיון לחקות את היוגה."
|
|
|
|
|

|
| 06/08/2008 08:05 AM |
|
ראשית, השימוש בשם יוגה הוא זמני, אולי. הכוונה רק לתת כוון כדי שיהיה שם משותף לכל מי שמדבר על הנושא. ב"דרושים אנשים" הכוונה בשלב ראשון ללמוד על הנושא, להתבונן בו, להחליף רעינות, על מנת להתחיל לראות מה מסתתר בתנועת הגוף. לגבי השגעון, אני לא יודע מה הקטע.... אין הכוונה לזווג "יוגה" עם "יהדות". אלא ללמוד את תורת הגוף היהודית. פשוט השם "יוגה" הוא "מותג" ידוע יחסית, שהשימוש בו מאפשר הבנה בסיסית מסויימת. אין כאן מחוייבות ליוגה או נסיון לחקות את היוגה. אם היה לי שם טוב במקום, שהיה ברור למה הכוונה, הייתי משתמש בו בשמחה. אפשר להעלות הצעות.... :-) |
|
|
|
|

|
| 06/08/2008 07:05 AM |
|
אתה מתחכם... אתה אותו אדם שאמר את האמירה הראשונה.... גם במסורת היוגה מתרחשים תהליכים המשפיעים על הגוף הפיזי, ומעניקים לו תוכונות קצת אלוהיות.... לפי הפרשנות שלך אני מבין שאתה טוען שאלוהים משוגע.... |
|
|
|
|

|
| 05/08/2008 09:03 PM |
|
פורסם ע"י אבי בוירסקי on 05/08/2008 18:52:45
אמירה נחרצת משהו....
מאיפה הבטחון שיצאו מדעתם ? ניסיון אישי ? ידיעה ממקור שני ?
ולמה לפי דעתך יש ניגוד בין היוגה ליהדות ?
שאלה טובה.
המקור ממנו נבעה אמירה נחרצת זו,
הוא אותו המקור שממנו נהגתה האמירה הנחרצת שלפיה
"יש גם עולם שלם, שעליו נאמר: "לעתיד לבוא הנשמה ניזונה מן הגוף". כלומר, כאשר הגוף מתוקן, מופיע בו אור חדש, שממנו הנשמה מתקיימת. כאן כביכול "מתהפכים" היוצרות, והגוף אינו רק כלי, אלא גם מקבל ערף עצמי, היות וגם בו נוכח ה'. "
ו-תחשוב על זה ...
|
|
|
|
|

|
| 05/08/2008 04:52 PM |
|
אמירה נחרצת משהו.... מאיפה הבטחון שיצאו מדעתם ? ניסיון אישי ? ידיעה ממקור שני ? ולמה לפי דעתך יש ניגוד בין היוגה ליהדות ? |
|
|
|
|

|
| 05/08/2008 04:26 PM |
|
"לעתיד לבוא הנשמה ניזונה מן הגוף"
הפרשנות הנכונה היא:
אלו המנסים להמציא את הגלגל ולזווג מין עם שאינו מינו (למשל יוגה עם יהדות), עתידם הוא שנשמתם תפרק את גופם, כלומר יצאו מדעתם או יתאבדו. |
|
|
|
|

|
| 05/08/2008 12:48 PM |
|
נשמע עוד יותר מעניין.... מה הכוונה ב:"דרושים אנשים" ? ודרך אגב, קראת במדור על "אופנים" - היוגה הקבלית ? |
|
|
|
|

|
| 05/08/2008 11:43 AM |
|
על קצה המזלג... באופן עקרוני יחס היהדות לגוף הוא ככלי המכיל את הנשמה. מכאן חשיבות לשמור על בריאות הגוף, ומכאן המרכזיות של המצוות המעשיות, שעושים באמצעות הגוף. זה כוון אחד, שבו שותפות המון תורות פיזיות, איך לשמור על הגוף בריא. אבל יש גם עולם שלם, שעליו נאמר: "לעתיד לבוא הנשמה ניזונה מן הגוף". כלומר, כאשר הגוף מתוקן, מופיע בו אור חדש, שממנו הנשמה מתקיימת. כאן כביכול "מתהפכים" היוצרות, והגוף אינו רק כלי, אלא גם מקבל ערף עצמי, היות וגם בו נוכח ה'. ואז יש מקום לפתח תורות שלמות של נשימה ותנועה, על גבי הבריאות הפיזית. |
|
|
|
|

|
| 04/08/2008 03:27 PM |
|
באמת מענין... אפשר קצת פרטים, כיוון.... |
|
|
|
|
אח שלך (אורח) Posts:33056

|
| 04/08/2008 12:23 PM |
|
אשמח ליותר פירוט והסברים מה ואיך.. |
|
|
|
|

|
| 04/08/2008 08:32 AM |
|
לפיתוח תורת "יוגה" יהודית לפי דרכה של תורת ישראל, דרושים אנשים שמסתרי הגוף היהודי מעניינים אותם.
השם "יוגה יהודית" הוא זמני כרגע, טרם הוחלט איך לקרוא לזה ממש.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Active Forums 4.1
|
|