יום שישי 30 יולי 2010    |   הרשמה   |   כניסה למערכת
ראשי      ערוצים      פורומים      הכרויות      רדיו      ניוזלטר      אינדקס      פורטל הטנטרה      בלוגים      לוחות  

מיינד מסובך קשה לו לקלוט את הדברים הפשוטים, החשובים, אפרופו האח הגדול
פוסט אחרון 10/03/2010 12:13 AM מאת . 22 תגובות.
AddThis - לחצן שמירת העדפות ושיתוף הדפס
מיין:
לדיון הקודםלדיון הקודם לדיון הבאלדיון הבא
עמוד 1 מתוך 212 > >>
מחבר הודעות
תם
אווטר

--
05/03/2010 05:04 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה

ראיתי היום את התוכנית "להתראות האח הגדול" בהנחיית מנחם בן, בהשתתפות ד"ר אמיר חצרוני. ששאלו את הדוקטור מה דעתך על אלירז המנצח הוא ענה: "הבינוניות ניצחה. אלירז הוא לא מעולה בשום דבר אבל הוא בסדר בהכל. אני לא הייתי לטובתו הייתי לטובת מישהו עם מסרים (גואל)". שוב אנו ניתקלים כאן בתופעה, שבעיניי היא מדהימה, שהמיינד המדעי (במילה "מיינד" אני כולל את כל מרכיבי האישיות, כולל אינטיליגנציה ריגשית ואינטואיציה) מתייחס כמעט רק לדברים שיש לאדם מסוים להגיד, שופט אותם בשכלו, ולא מתייחס כמעט בכלל, או יותר נכון, לא קולט, את האינטונציות שבהן נאמרים הדברים, ובכלל את הפשטות של הבן אדם, את הישירות, את הפתיחות של אלירז. כאילו כל אלו היו דברים של מה בכך בחברתנו כיום. חבל לי על אותם מוחות מדעיים, מוחות המחפשים מסרים, דעות ואמונות במקום רגישות, תמימות, חמימות, אנושיות. זה מזכיר לי את אותם אלו שהתלוננו על הרולס-רויסים של אושו, דעה שעיוורה את עיניהם מלראות את האישיות המיוחדת (מאוד) במינה של האיש.

שליח
אווטר

--
05/03/2010 07:05 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
כן אותו אושו שלימד אנשים לא להצמד לדבריים חומריים ולהתחבר יותר לרוחניות, וקנה לעצמו את כל המכוניות הללו שאמרת, והיה מתרועע עם נשים בלי סוף. ממש לא אכפת לי שהיו לו מכוניות או שהוא היה חולה מין, מה שבעייתי זה הצביעות שלו והמאמינים העיוורים שלו. תראה למשל את הרב עובדיה, ואני ממש לא אוהב את הבן אדם, אבל יחסית לאושו הוא לא צריך את כל הכסף מכוניות ובחורות, אולי כי הוא איש של המילה שלו, לפחות יותר מאושו, וזה לדעתי הרבה יותר רוחני. לפי דעתי אתה עיוור שאתה בקושי מנסה להצדיק את אושו, ואלי הוא ניסה ללמד אותך בכך שסוף סוך תגיע למסקנה שהוא רימה אותך ושלא היה באמת משהו רוחני בלהחזיק את כל הרולס רוייסים הללו? מתי הניו-אייג'רים ילמדו לחשוב בשביל עצמם? ...
תם
אווטר

--
05/03/2010 07:26 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
פורסם ע"י ב 05/03/2010 09:05 PM
כן אותו אושו שלימד אנשים לא להצמד לדבריים חומריים ולהתחבר יותר לרוחניות, וקנה לעצמו את כל המכוניות הללו שאמרת, והיה מתרועע עם נשים בלי סוף. ממש לא אכפת לי שהיו לו מכוניות או שהוא היה חולה מין, מה שבעייתי זה הצביעות שלו והמאמינים העיוורים שלו. תראה למשל את הרב עובדיה, ואני ממש לא אוהב את הבן אדם, אבל יחסית לאושו הוא לא צריך את כל הכסף מכוניות ובחורות, אולי כי הוא איש של המילה שלו, לפחות יותר מאושו, וזה לדעתי הרבה יותר רוחני. לפי דעתי אתה עיוור שאתה בקושי מנסה להצדיק את אושו, ואלי הוא ניסה ללמד אותך בכך שסוף סוך תגיע למסקנה שהוא רימה אותך ושלא היה באמת משהו רוחני בלהחזיק את כל הרולס רוייסים הללו? מתי הניו-אייג'רים ילמדו לחשוב בשביל עצמם? ...

מדבריך עולה שאין לך מושג מי ומה היה אושו.

ולהזכיר את הרב עובדיה ואושו באותו מישפט...נו, באמת...לא רציני.

שליח
אווטר

--
05/03/2010 08:23 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
לא ציפיתי ליותר מפורום של ניו-אייג'רים. וכן עובדיה מבחינתי רוחני באלף רמות מעל אושו.
יוסי
אווטר

--
05/03/2010 08:40 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה

עזוב את אושו רגע. הוא לא יחס ולא מדד.

עובדיה רוחני? במה בדיוק?
בזה שהוא לא מנגב את התחת והאף בשבת?
בזה שהוא כותב ספרי תורה?
בזה שיש לו אלפי סוגדים (לדעתי חלשים ורפים ברוחם ודעתם)?

במה הרוחניות שלו מתבטאת?

איזו אינדיקציה יש לך לרוחניות?

שליח
אווטר

--
06/03/2010 03:03 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה
הוא מסוגל לשלוט על התשוקות שלו בלי בעיה בכל יום יותר טוב ממה שאתה או אושו יכולים, הנה תראה ענית לי ביום שבת, אתה חושב שאתה יכול לעמוד בהתחייבות רוחנית לשמור את השבת למשך כל חייך? או שרוחנית זה גדול עלייך? מה אם לראות תוכנית שטחית כמו האח הגדול, מה יותר רוחני לצפות בזה או לא להתעסק בשטויות האלה שנועדו לצי-בור?

תאמין לי שאני לא נופל עלייך סתם אני מנסה להעביר לך רעיון מאוד חשוב.מקווה שייש לך ראש מספיק פתוח להקשיב לי בכלל.
תם
אווטר

--
06/03/2010 05:22 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

האמת, שליח, רציתי לכתוב: אוקי הבנו את המסר שלך: אנחנו ניו אייג'רים עיוורים ואתה השליח שבא להפיץ את הבשורה החדשה, הרעננה, ושמה יהדות... רציתי לכתוב לך שאין צורך לעשות את זה בכל דיון (ראיתי אותך גם בפורום טנטרה) כי אתה סוטה מהכוונה המקורית של פתיחת הדיון. אבל...במחשבה שניה אתה בדיוק דוגמא לאנשים שאני מדבר עליהם בכותרת. מיינד שרואה ברב עובדיה אדם נעלה יותר מאושו הוא מיינד צר, שלא קולט את כל המציאות, אלא רק חלק קטן ממנה. לגבי ההשוואה ביניהם - שוב אתה מראה חוסר ידע או היכרות את אושו, אולי עדיף שרק תשבח את עובדיה, אולי אותו אתה מכיר יותר, אבל עזוב לרדת על אושו...אל תתבזה. שמעת אולי פה ושם חצאי מילים וסיפורים עליו. לא הסתכלת באמת בבן אדם, לא במה שהוא אומר אלא באיך שהוא אומר, איך שהוא מדבר, האוירה שאותה הוא משרה על המאזין, סגנון הדיבור, המחוות הפיזיות, הבדיחות, חוש ההומור, החמלה והאהבה שיוצאים מהאיש. דרך אגב, אני רוצה להזהיר אותך: אומנם באת להזהיר אותנו בפורום ולהמיר אותנו ליהדות אבל יש סכנה שאם תישאר קצת פה, אתה בעצמך תשתנה...ראה הוזהרת.

יוסי
אווטר

--
06/03/2010 08:25 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

ומה הרעיון? עוד לא הבנתי מה הרעיון?

שליטה בתשוקות מיניות,כמו שעובדיה שולט?
שמירת שבת, כמו שעובדיה שומר?
חדילה בצפיה בשטויות כהסכמה לדרך רוחנית(דרך הגב אני לא רואה האח הגדול)?

יכול להיות שאתה מקנאה בו? רוצה לעצמך את יכולותיו הרוחניים לעצמך?

עובדיה הוא בן אדם כמוני וכמוך, מלא תאוות, פחדים, יאוש, קנאות, הרגלים ודאגות. והמניע שלו........ובכן המניע של האדם היה תמיד להתעלות להפסיק לדחוק את כל הרשימה הזו של המצב הפסיכולוגי של האדם, ובשביל השרדותו הפסיכולוגית. ומניע זה כוח, זה דבר חזק, שיכול לגרום לאדם לעשות דברים שנראים גדולים. וזה ברור שלעובדיה יש מניע שלכול אדם דתי יש מניע(יש יוצאים מהכלל). אבל המניע לא יוצר באדם התפתחות. הוא אולי משתנה הופך להיות דבר אחר. אבל זו רק המשכיות מתוקנת של מה שהוא היה. עובדיה הוא אדם רגיל נורמלי אינטליגנט אבל אין לו את להט עמוק ורוחני, הוא לא ובשום פנים ואופן שער לדבר גדול ממנו. ולכן הוא רק סוג של גאונות מפורסמת שנובעת ממצבור של ידע וניפוח של פנטיים(לא התכוונתי אליך שליח).

שליח
אווטר

--
06/03/2010 11:25 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה
כפי ששמת לב גם אני כותב בשבת, אני ממש לא דתי, המסר שלי הוא לא יהדות המסר שלי הוא לשפוך עליכם קצת מים. אני גם לא מעריץ של הרב עובדיה אבל אני מנסה להראות לכם שאתם סתם רצים החוצה לחפש רוחניות רחוק במקומות מסוכנים. אני אישית הייתי תלמיד 3 שנים של מישהו אשר היה סאטסאנג של אושו. עברתי במדיטציה הדינמית עברתי את הדברים שלו, קראתי ספרים של אושו, ראיתי את הדיבורים שלו, ככה שאל תחשוב שאתה מדבר עם יהודי בור. אני לא האמנתי כשאמרו לי, ולא שמתי לב לזה אז, אבל הבוז שייש לניו-אייג'רים כלפי היהודים ואנשים מהמסורת האמיתי שלהם, כאילו אין סיכוי שיש שם רוחניות זה פשוט לא ייאומן. אבל קבלה, בטח קבלה זה טוב קבלה זה מופשט ורוחני וגדול, אז מה אם לא נמצאים בגיל המתאים, או שלא לומדים משנה ותורה לפני זה, אנשים שעושים מדיטציה הרבה יותר מוכנים מכל אחד אחר...

אושו מדבר לאט, במרווחים ארוכים כדי שאנשים יקשיבו במאמץ, זה דרך לשאוב אנרגיה מהקהל, תקרא קצת על מידע אמיתי אתה תגלה שזה מהשיטות של ערפדי רוח אשר שואבים מהקהל שלהם אנרגיות. יתרה מזאת לעולם אושו לא הצחיק אותי, אולי אנשים אחרים שרצו למצוא חן בעניו אבל לא אני. כל מה שאני רואה ממנו ושאר הגורואים זה אנשים שמשופשפים וטובים מאוד במיינד-קונטרול, כל אדם, כל אחד, שיגרום לאחר להרגיש שהוא פחות רוחני ממנו, ושאותו אדם יוכל להשלים תיקון אם הוא רק יעשה מה שהגורו מצפה ממנו זה הונאה. איש מואר אמיתי לא צריך את כל האנשים שישבו מסבבו בכריות ויקשיבו לכל מילה שלו, איש רוח אמיתי משפיע ועושה רושם על אנשים רק מאיך שהוא חי שמהווה דוגמא אישית לאחר. מאה רולס רוייס זה לא דוגמא אישית רוחנית מצטער. זה שעובדיה מלא תאוות תשוקות וכו כי הוא בן אדם כמונו זה ברור זה מה שהופך את זה לרוחני, השליטה שלו על כל זה, אם לא היה לא את הדברים הללו לא היה במה שהוא עושה רוחניות. אל תנסו להציג אותי כאחד עם משימה להחזיר אותכם ליהדות רק בגלל השנאה העצמית שלכם למסורת ממנה באתם, אם לא ראיתם, המסיונרים האמיתיים בעולם זה הניו-אייג', שמונחל בסרטי דיסני, במוזיקה,הוליווד ובכל מקום.

הצביעות הזאת שבארץ אם תאורטית לא היה את חופש יום השבת, ואדם דתי היה מציא את זה מכיוון הרעיון התנ"י כולם היו קופצים עליו וצועקים כפייה דתית כפייה דתית! אבל אם מישהו היה מציע את זה באידיאולוגיה של רעיונות ממאסטרים הודים רוחניים, זה היה מתקבל הרבה יותר בקלות, ובכלל אם זה היה מוצא כחלק מאידיאולוגיה סוציאליסטית של הפועלים.
יוסי
אווטר

--
06/03/2010 02:37 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה

ומה אם אתה שופך מים על האנשים הלא נכונים?

בשבילי כל הגורואים האלה(כולל אושו), שיוצאים מהודו, שמשנים את העולם - היא פנטזיה מוחלט. למעשה השפעת כל הגורואים והתורות על העולם היא אפס אפס! וזו עובדה!
למי שיודע להקשיב: השיקריות שבמסורות כבר נפלטת מתוך המילים וכוונות, בכל דת בעולם.
יהדות,קבלה, נצרות, איסלם, בודהיזם וכד' לא פיתחה את האדם ולא תפתח אותו. אחרי הכל כל אלו יציר כפיו שלו עצמו דימיונו רעיונותיו ותשוקותיו. צריך משהו חדש שיפרוץ החוצה וישטוף את כל העבר, השטויות, הבדיות, הסיפורים. הכל!
אין לי מושג על איזה סוג אנשים אתה מדבר, אבל לא נראה לי שהם קיימים באתר הזה.

ולגבי עובדיה: זהירות לא לנפח יתר על המידה.המושג "אדם רוחני" הוא מושג מורכב יותר מהסימליות שרבנים מקבלים.ואני לא אומר שאין רוחניים במסורת היהודית. אני רק אומר זהירות.

תם
אווטר

--
07/03/2010 06:02 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

שליח - אני לא בז ליהדות, היא פשוט לא מתאימה לי, היא מערכת של אמונות. ראיתי, עברתי. אושו, וכל גורו רציני לא נותנים לך שום אמונה, אומרים לך רק תחיה במודעות, כלומר, תכיר טוב יותר את עצמך. מה רע בזה? כשם שאני לא בז ליהדות (יש שם רעיונות יפים לפעמים, ואהבת לרעך כמוך למשל) אני קורא לך לא לבוז למזרח ולמוריו, גם שם יש רעיונות יפים.

חוץ מזה הגעת לפורום שבו אנשים הולכים בדרך כבר 10-15 שנה, זה לא פורום של מתחילים. אני אישית כבר הייתי בלפחות 6 מסעות בעולם, בהודו ובמקומות אחרים, כל מסע היה בין שבוע ל-10 חודשים. אז תן קצת קרדיט, לא כל החוכמה ניתנה ליהדות ולקבלה.

שחררררר.....

שליח
אווטר

--
07/03/2010 09:15 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
ברגע שתבינו מה מארגנים לכם פטרוני הדת החדשה איתה אתם משחקים.... עזוב שלא תגידו שלא הוזהרתם כשיהיה מאוחר מידי, לכו תהיו צ'ירלידרס של מייטריה.
תם
אווטר

--
08/03/2010 05:41 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה
פורסם ע"י ב 07/03/2010 11:15 PM
ברגע שתבינו מה מארגנים לכם פטרוני הדת החדשה איתה אתם משחקים... .

אין לי מושג על מה אתה מדבר (או מה אתה הוזה) יש לי מושג מה אירגנו לנו שלוש הדתות המונותאיסטיות במשך 2000 השנה האחרונות, ועד עכשו כולל היום: מלחמות דת, הרג המוני ושפיכות דמים.

יוסי
אווטר

--
08/03/2010 11:14 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה
שליח תפרט, תסביר, תנמק. במקום להפליץ סיסמאות שנשמעות כמו חצי התקפה חצי מגננה. בשם מי אתה מדבר? ולאן אתה שולח אותנו?
דרולהמשתמש אינו מחובר
אווטר

--
08/03/2010 12:29 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
פורסם ע"י ב 06/03/2010 05:03 AM
הוא מסוגל לשלוט על התשוקות שלו בלי בעיה בכל יום י

תענה לי על השאלה,

מי אמר על מי ובאיזה הקשר את המשפט הבא:

מה ליתוש קצוץ הכנפיים , לעומת הנשר בשמיים?

שליח
אווטר

--
08/03/2010 05:16 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
אני חילוני בן אדם חושב עצמאי. זה מי שאני לא ממש באתי בשם שום משימה מסיונרית. אני כן חושב שכדאי שתסתכלו סביב, לאן אתם נגררים.

תם: הדותות לא ארגנו את המלחמה זה אגונים שיצאו למלחמה בשם הדתות. לותיקן שעשה את האינקוזיציות ומסעות הצלב אין קשר לנצרות, הם חוגגים חג פאגני בשם חג המולד ב25 בדצמבר, יום פאגני שמסמל את מותו ותחיתו של השמש, כאשר על ישו לא כתוב בשום מקום מתי נולד. הם מפיצים את רעיון השילוש הקדוש אשר גם כן לא מוזכר כלל בברית החדשה בשום מקום, דבר שנלקח מהמקורות הפאגנים ההודים של השילוש של בראמה וישנו שיווה. הותיקן היה רודף אחרי נוצרים אמיתיים ושורף אותם על המוקד יחד עם יהודים כאשר שנייהם לא הסכימו לחגוג את החג הפאגני הנ"ל. אם אתם רוצים לדעת עוד על מייטריה ולמה זה כל כך מסוכן לכם תקראו את הספרים של אליס ביילי אשר הוגדרה Queen of the new age, מבית ההוצאה שלה Lucifer Trust, אשר היום נקרא Lucis Trust, כל ספר שלה יסביר את התופעה אולי כדאי להתחיל עם Externalizastion of the hirarchy. היא החלה בהפצת הרעיון במערב שישו לא היה מישהו מיוחד ושמה שבעצם קיים זה תודעת בודהה-או ישו, לאנשים אשר מחפשים הארה. את כולכם מעודדים ללכת בעקבות האור והאור והאור, כאשר מלאך האור הוא לא אחר מאשר Lucifer אשר משמעו הוא אוחז האור. יתרה מזאת כל האמונה המסוכנת באטלנטיס היא שהיה פעם עידן זהב והיו פה יישויות מדהימות אשר לימדו אותנו והדריכו אותנו רוחנית, עד אשר היה פה מבול גדול שהשקיע את אותה צבליזציה מקסימה. אך פעם נוספת ספרי הדתות של העידן "הישן" כותבים שלפני המסול היה פה איום ונורא, ומלא חטאים, רחוק מעידן זהב, ושאותם יישויות מפותחת רוחנית היו שדים, כגון עזאזל. בגלל שאתם בורחים מהמסורת הביתית שלכם אשר מזהירה מפני רעיונות העידן החדש אתם מסכנים את עצמכם. עכשיו תכלס אני חילוני ואני לא מאמין ב100% בת"נך אבל אני כן חושב שכדאי לכם לפקוח עיניים, דת העידן החדש היא דבר מאוד לא סובלני והיא באה מאותם ארגונים שהנהיגו מלחמות בשם הדתות של העידן הישן. אז תבדקו את זה, או שתחזרו לישון ולהיות כבשים של איזה גורו כזה או אחר.
תם
אווטר

--
08/03/2010 06:25 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
פורסם ע"י ב 08/03/2010 07:16 PM 
עכשיו תכלס.

רוצה תכלס ? אז תכלס זרוק את כל מה שיש לך בראש, את כל הבליל של האמונות והעובדות ההיסטוריות והפחדים ותתחיל לחיות. אתה נישמע לי מאוד פסימי.

תחיה, עזוב אותך משטויות...פאגנים, גורואים, ערפדים וינשופים, ניו אייג', אולד אייג'. תשטוף את המוח שלך מכל השטויות האלה ויאללה תתקדם.

שליח
אווטר

--
08/03/2010 10:56 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה
כן צודק, בוא נתעלם מזה וניתן לגלגלי התאוסופיה לרמוס את המדינה שלנו ואת העולם, העיקר שנגיע לשקט פנימי לפני שזה קורה...אני לפעמים לא מאמין לאיזה רמות של MindControl הצליחו להגיע אם קהילת הניו אייג'. אני באמת שאני מתפלל לשלומכם.
מיטרה
אווטר

--
09/03/2010 08:34 AM ציטוטציטוט תגובהתגובה

לגבי אושו , זה לא העניין בכלל מה אושו עשה או לא עשה . כל מה שאושו עשה הוא שתסתכל ותראה למה בכלל זה מפריע לך מה שהוא עשה ומה אתה לא מקבל בעצמך את כל אלו .

אם אתה בז למשהו שהוא עשה שאל את עצמך - למה ? הכר את עצמך .

אם יש לך אומץ וכנות לעשות זאת גם אם אתה עלול להבין שאין אלהים ,  אז תסתכל לעצמך בעיניים כי אתה רוצה לדעת את האמת .

רק אם זו האש של האמת שבוערת בלבך ולא המחנק המשווע של הרצון להבין ולפתור את העולם תוכל להיות חופשי .

אם אתה רוצה להכיר ולפגוש את אלהים באמת תפסיק להאמין בו תתחיל לפקפק בו ותחדל לחשוב שהוא צריך להתאים לתבנית הצרה של המחשבה שלך ולגבולות שלה .  כך שאתה יכול לתאר אותו .

קצת חוסר הבנה אמת וכניעה אמיתית היא לנסות לתאר את מה שהוא בכלל לא מתואר .

הכנע לאמת וכך תמצא את אלהים חבר .

מיטרה אהוד דראי

www.enloved.co.il

[ בקרוב ... או שלא ...] 

באתי הרגע
אווטר

--
09/03/2010 03:40 PM ציטוטציטוט תגובהתגובה

שליח, הכל בראש שלך. איפה לוציפר?

עמוד 1 מתוך 212 > >>

תגובה מהירה
toggle